Το 1998 ξεκίνησε η έκδοση του περιοδικού «τα κλειδωτάρια», λαογραφικού περιεχομένου, που είχε ως στόχο «να φέρει σ’ επαφή τους χορευτές και τους φίλους του Λ.Ε.Β. μεταξύ τους, αλλά και σ’ επαφή με θέματα που αφορούν την παράδοση του τόπου μας και όχι μόνο»67. Οι υπεύθυνες σύνταξης του περιοδικού Αλεξάνδρα Σερπιώτου και Εμμανουέλα Μπαμπούνη68, πέραν της αναδημοσίευσης άρθρων κορυφαίων λαογράφων και ιστορικών (Γ. Μέγα, Ιωάννας Παπαντωνίου, Μ. Κλιάφα, Κ. Λιάπη, Γ. Θωμά, Μαρίζα Ντε Κάστρο κ.ά.) κατάφεραν μέσω της έκδοσης να ανταλλάσσουν απόψεις με νέους ανθρώπους και μαθητές Λυκείων της περιοχής, εκτός του χορού, για τα έθιμα, τις αφηγήσεις, την ελληνική φορεσιά, τα κοσμήματα, για το ημερολόγιο των εκδηλώσεων, τη σχετική βιβλιογραφία κ.ά.
Το 2003 το Λ.Ε.Β. προχώρησε σε ειδική έκδοση, αφιερωμένη σε δεκαπέντε χαρακτηριστικές φορεσιές από τη συλλογή της Ιματιοθήκης, με φωτογραφίσεις με ενδυμασίες της περιοχής συνοδευόμενες από κείμενα (ελληνικά και αγγλικά). Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γ. Γραμματείας Ν. Γενιάς μέσω του προγράμματος «ΝΕΟΛΑΙΑ» Δράση 3.1.-Πρωτοβουλίες Νέων-Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι νέοι, μέλη της χ.ο. του Λ.Ε.Β.: Γούλιας Νίκος, Ζυγούρη Χριστίνα, Ιωάννου Αντιγόνη, Κατσιαρδάνη Κατερίνα, Κωνσταντίνου Χαρούλα, Νίτης Λαυρέντης, Παπαδάκη Ροδούλα, Παπάζογλου Ελσα, Πετσάνη Δόμνα, Προμπονάς Παντελής, Σκαμαγκούλης Φώτης, και Τριχιά Έλσα. Τα κείμενα της έκδοσης είναι της Ά. Καπουρνιώτη, με επεξεργασία της ίδιας και της Κ. Τσαλαπάτα. Το ιστορικό σημείωμα της εισαγωγής είναι της Δ. Πετσάνη, η επεξεργασία των ερωτηματολογίων της Έ. Παπάζογλου, η ενδυματολογική επιμέλεια φωτογράφησης της Α. Καπουρνιώτη με τη συνεργασία της Ε. Πετσάνη, η γραμματειακή υποστήριξη του Α. Στάμου, ενώ η γενική επιμέλεια του εντύπου και ο συντονισμός του προγράμματος είναι της Ά. Κουτσελίνη.
Το 2004, το Λ.Ε.Β. κυκλοφόρησε ημερολόγια του 2005 με βραβευμένα αξιόλογα έργα παιδιών από την Ουκρανία, που συμμετείχαν σε διαγωνισμό του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Οδησσού και είχε τίτλο «Η Ελλάδα στα μάτια των παιδιών».
Το Δεκέμβριο του 2009, κυκλοφόρησε επετειακό ημερολόγιο του 2010 αφιερωμένο στα 90 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας του ΛΕΒ με θέμα «Το Μήλο στη ζωή μας», με κείμενα και επιμέλεια της Μ. Σπανού. Στα δώδεκα φύλλα του ημερολογίου συνδυάστηκε η τέχνη και το πώς αποτυπώνεται ο καρπός του μήλου στα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις τεχνοτροπίες στο πέρασμα του χρόνου, με τη λαογραφική του διάσταση και τη γαστρονομική αξιοποίηση των μήλων. Έτσι, επιλέχτηκαν χαρακτηριστικά έργα μεγάλων ζωγράφων, Ελλήνων και ξένων, ενώ παράλληλα παρατέθηκαν ισάριθμες, δοκιμασμένες συνταγές του παλαιότερου μέλους του νυν διοικητικού συμβουλίου, της Γιόλας Παπαλοπούλου, με βάση το μήλο.