Κοραή 79, Βόλος

Εγγραφές στις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου και Αλμυρού για παιδιά και ενήλικες

«Οι ελληνικοί χοροί, ιερή παρακαταθήκη, τεκμήρια καταγωγής και πολιτιστικής ταυτότητας είναι τρόπος επικοινωνίας έκφρασης και συναισθημάτων. Η τάση για το χορό ξεχωρίζει ως ένστικτη και οι Έλληνες πάντα πίστευαν ότι ήταν δώρο των θεών προς τον άνθρωπο για να μπορεί να ξεχνάει μέσω αυτού τους κόπους και τη θλίψη του,  να ανακουφίζεται  και να εκφράζει τα συναισθήματά του».

Το Λύκειο των Ελληνίδων του Βόλου συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια από την ίδρυση της πρώτης χορευτικής του ομάδας  (1965),  που ήταν και η πρώτη προσπάθεια σύστασης χορευτικού συγκροτήματος στο Βόλο. Χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έμαθαν τους ελληνικούς χορούς στο Λ.Ε.Β, φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από τη μεγάλη συλλογή της ιματιοθήκης του, χόρεψαν σε παραστάσεις και γλέντια, εκπροσώπησαν τον Βόλο και την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ χορού αλλά πάνω απ' όλα βίωσαν τη μοναδική κατάκτηση της τέχνης του λαϊκού χορού μέσα από τα βήματα και τους ρυθμούς του, κατάκτηση που διασφαλίζει την πολιτιστική τους ταυτότητα φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Σήμερα, με συσσωρευμένη εμπειρία,  το Λ.Ε.Β  εργάζεται με υπευθυνότητα για τη διάσωση και την προστασία του χορού και αυτό αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες  που αγκαλιάζουν το έργο του και συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα,  όπου παιδιά και ενήλικες ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 650 μελών.

Το μέτρο και η σεμνότητα της χορευτικής παράδοσης είναι δύο αρετές που ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις του Λ.Ε.Β για τη διδασκαλία του χορού σε πλήρη αντίθεση με την αδηφάγα ανάγκη για εντυπωσιασμό και φολκλόρ που απομακρύνει όλο και περισσότερα συγκροτήματα από το σκοπό της ύπαρξής τους.  Είναι δραστηριότητα που στόχο έχει την ψυχαγωγία, τη συναναστροφή, την εκτόνωση και τη γνωριμία με την λαϊκή παράδοση των Ελλήνων.

Το περιφερειακό τμήμα χορού Αλμυρού ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2010 και σύντομα οργάνωσε τμήματα εκμάθησης χορών για παιδιά και ενήλικες. Συμμετέχει ενεργά  στα πολιτιστικά δρώμενα του Αλμυρού και  έχει εκπροσωπήσει την περιοχή σε φεστιβάλ χορού, όπως   στο Γαλάτσι της Ρουμανίας, στο Βελιγράδι,  στη Μήλο, στο 1ο και 2ο διεθνές φεστιβάλ χορού της Ν. Αγχιάλου, στο Παραλίμνη της  Κύπρου,  κ.ά.

 

Οι εγγραφές αρχίζουν από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στα τμήματα εκμάθησης ελληνικών χορών για παιδιά και ενήλικες που θα λειτουργήσουν στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Λειτουργεί τμήμα προπαιδείας για παιδιά από 4 χρόνων.   

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν   την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Βόλο και στον Αλμυρό την Δευτέρα (παιδικό τμήμα) και Τετάρτη (τμήματα ενηλίκων).

 Πληροφορίες-εγγραφές στο γραφείο του Λ.Ε.Β Κοραή 79 τηλ. 2421033938, ώρες 10:00-14:00  και 18.00-20.00 και για τον Αλμυρό στα τηλέφωνα: 6981834938  κ.Ρούλα Καπράλου, 6937737047 κ. Βέλλα Σπανού και  κ. Σόνια Γώγουλα.                                                                                           

 

 

 

 

Share
Share