Κοραή 79, Βόλος

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ποίησης και την εαρινή ισημερία

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου συνέβαλε με την παραπάνω εκδήλωση, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, το περασμένο Σάββατο 21 Μαρτίου στο επιβλητικό  φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου,  στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στην πόλη μας, στοχεύοντας στον διάλογο των τεχνών  μέσω της ποιητικής δημιουργίας αλλά και τη διάδοση της ποίησης στο ευρύτερο  κοινό.  Γιορτάζοντας λοιπόν την μέρα αυτή ανθολόγησε  γνωστά και λιγότερο γνωστά ποιήματα της βολιώτισσας ποιήτριας Χαρούλας Ηλία- Φράγκου για την αγάπη και τον  έρωτα. Στόχος του ήταν να τιμηθεί το έργο της καταξιωμένης και βραβευμένης ποιήτριας και συγγραφέως  Χαρούλας Ηλία- Φράγκου, επίλεκτου μέλους του και από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΕΒΙΜΑΣΥ, που συμμετείχε στη διοργάνωση.

Την ποιητική δημιουργία  της Χ. Φράγκου ανέλυσαν με σύντομες ομιλίες τους οι   Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ και Αντώνης Αντωνίου, λογοτέχνης και υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων ΠΕ Μαγνησίας. Ενδιάμεσα η εκδήλωση  διανθίστηκε  από πολύ ποίηση και ζωντανή μουσική. Το έργο της απαγγελίας ανέλαβαν οι ταλαντούχοι βολιώτες καλλιτέχνες, Mάρθα Παπαθανασίου ηθοποιός και Δημήτρης Δακτυλάς, ηθοποιός και σκηνοθέτης.  Η γνωστή βολιώτισσα σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου απέδωσε μοναδικά δυο υπέροχα κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου,  F. Poulenc «Les chemins de l' amour» του F. Poulenc και «Spring Water» του S. Rachmaninoff , ενώ τη συνόδευε ο ταλαντούχος νέος πιανίστας Πάνος Γαλανόπουλος.

Το φινάλε της εκδήλωσης έδωσε ιδιαίτερο χρώμα με την εμφάνισης της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου, η οποία γοήτευσε το κοινό, ερμηνεύοντας τρία ποιητικά έργα της Χ. Φράγκου, που είχε μελοποιήσει η ίδια η Πολυφωνική μαζί με  δυο άλλες μουσικές της συνθέσεις σε μουσική του Αλέξανδρου Καρκάλα.     Στο πιάνο συνόδευσε η ταλαντούχα η Kερασία Σιάρα. Tραγούδησαν  οι: Λήδα Φιλιπποπούλου, Βίκυ Νούσια, Ιορδάνης και Χρήστος Παπάζογλου. Διηύθυνε ο Γιάννης Καρκάλας. Οι πολυπληθείς φιλότεχνοι  που από νωρίς κατέκλυσαν το χώρο καταχειροκρότησαν τους συντελεστές έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. 

FacebookTwitterGoogle+Share