Κοραή 79, Βόλος

Με το πρώτο βραβείο διεθνούς διαγωνισμού λογότυπου διακρίθηκε η Κυρασία Πρίντζου

Το πρώτο βραβείο – μετά από προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού λογότυπου από τον CIOFF Ελλάδος/επίσημος εταίρο της UNESCO-  έλαβε η Βολιώτισσα γραφίστρια Κυρασία Πρίντζου που είχε συμμετάσχει μέσω του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου. Το λογότυπο χρησιμοποιήθηκε στο  Διεθνές Φεστιβάλ CIOFF® Μεσογειακών Πολιτισμών, που έγινε στην Κέρκυρα, στο διάστημα 6-10 Σεπτεμβρίου 2023 με τη συνδιοργάνωση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών.  Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης, το οποίο  οργανώνεται  κάθε τέσσερα χρόνια. Στόχοι του Φεστιβάλ, το οποίο  τελούσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας,  είναι η συνεργασία των Μελών του Τομέα, παρουσιάζοντας τις παραδόσεις, τους χορούς, τις μουσικές, τις φορεσιές και την πολιτιστική κληρονομιά τους. Έτσι λοιπόν μια δέσμη χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο βρέθηκαν για μια εβδομάδα στην Κέρκυρα με στόχο την ανάδειξη όψεων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αναδεικνύοντας  τον πολιτισμό  των Μεσογειακών Χωρών, την  αλληλεπίδρασή  τους αλλά και την επιρροή άλλων λαών και πολιτισμών. Η Κέρκυρα με τις ξεχωριστές παραδόσεις και τα ιστορικά στοιχεία της, για μια ακόμα φορά, έλαμψε από μεσογειακά χρώματα και πλήθος συμμετοχών, δόθηκαν πολλές και αξιόλογες διαλέξεις  και  παράλληλα πολιτιστικά γεγονότα με άξονα τους χορούς και τις φορεσιές, που διάνθισαν το φεστιβάλ.

Όσον αφορά στο βραβείο, η διαδικασία του διαγωνισμού ξεκίνησε το 2020 από  την οργανωτική Ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο του CIOFF Ελλάδος,  οι οποίοι επέλεξαν από τις συμμετοχές  τις τέσσερις καλύτερες προτάσεις.  Στη συνέχεια, τα τελικά τέσσερα λογότυπα παρουσιάστηκαν, στη διάρκεια των εργασιών του  Παγκοσμίου Συνεδρίου του CIOFF   (Οκτώβριος 2020), όπου με μυστική ψηφοφορία επιλέχτηκε  το τελικό λογότυπο του Φεστιβάλ.

Η Κυρασία Πρίντζου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου,  που συμμετείχε στο διαγωνισμό είχε υποβάλει δύο συναφείς προτάσεις, εμπνευσμένες από τον λουλουδένιο κεφαλόδεσμο της κερκυραϊκής φορεσιάς και συνδυασμένο με τα κύματα της Μεσογείου. Στην πρώτη τα λουλούδια είναι ζωγραφισμένα στο χέρι ενώ στη δεύτερη έχουν αποδοθεί πιο ελεύθερα. Το βραβείο της παρέλαβε στη διάρκεια εργασιών του πιο πάνω Συνεδρίου.

Share
Share