Κοραή 79, Βόλος

H Βίκυ Φλέσσα σε εκδήλωση του Λ.Ε.Β. στο Βόλο «Γιατί ψυχανάλυση κύριε Γιωσαφάτ;»

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε προχθές (Τετάρτη 3 Μαΐου 2023), στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου το νέο βιβλίο και συγγραφέως, Βίκυς Φλέσσα, με τίτλο «Γιατί ψυχανάλυση κύριε Γιωσαφάτ;».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, με την υποστήριξη της Ισραηλιτικής Κοινότητας και του Συλλόγου Φίλων, Εθελοντών και Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Πιλότος.

Πλήθος κόσμου, παρά τον άσχημο καιρό,  έσπευσε στην αίθουσα της Εξωραϊστικής για να ακούσει τη συζήτηση για το βιβλίο, ανάμεσα στη συγγραφέα και τον δημοσιογράφο
Σωτήρη Πολύζο αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε.  Όπως δήλωσε η κ. Φλέσσα, «το βιβλίο είναι ένα λεξικό για τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Προηγουμένως, με χαιρετισμούς τους, τόσο η πρόεδρος του φορέα διοργάνωσης Μ. Σπανού, όσο και οι πρόεδροι της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης και του Συλλόγου Φίλων, Εθελοντών και Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Πιλότος κ.κ. Μαρσέλ Σολομών και Κατερίνα Μαυρογιαννάκη υπερθεμάτισαν το έργο της γνωστής δημοσιογράφου, ταυτισμένης από τη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Στα άκρα» όσο και στην χρησιμότητα του βιβλίου, προϊόν των συνεντεύξεων της συγγραφέως με τον αείμνηστο μεγάλο ψυχαναλυτή, Ματθαίο  Γιωσαφάτ. Το βιβλίο, ουσιαστικά πρόκειται για ένα ταξίδι στην Ψυχανάλυση με όχημα τις λέξεις και οδηγό έναν έμπειρο επιστήμονα, ο οποίος στο έργο του «ομνύει στον Σίγκμουντ Φρόυντ, στον ιατρό-νευρολόγο, που άλλαξε από τον 20ό αιώνα και μετά την θέασή μας προς την Ψυχή».

Share
Share