Κοραή 79, Βόλος

Ψήφισμα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις γυναίκες του Ιράν

Ομόφωνα εγκρίθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (3.10.2022) ψήφισμα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις γυναίκες του Ιράν που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, που έχει ως εξής:

«Η Διεθνής Κοινότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις πρωτοφανείς οργισμένες διαμαρτυρίες στο Ιράν, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη από τη την λεγόμενη «Αστυνομία Ηθών» του Ιράν, επειδή φορούσε την χιτζάμπ της με λάθος τρόπο. Το αποτρόπαιο αυτό γεγονός αποτελεί ακραία μορφή έμφυλης διάκρισης, κατάφορη καταπάτηση της ελευθερίας στην έκφραση και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου ως γυναικείο σωματείο, πιστό στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της ισότητας των φύλων που διακήρυξε ο λυκειακός θεσμός από το 1911, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους, με σκοπό να αποτινάξουν τους περιορισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται λόγω του φύλου τους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση κάθε μορφής αυταρχισμού, κρατικής καταστολής και σεξιστικής βίας σε βάρος των γυναικών. Εκφράζουμε τέλος την αλληλεγγύη μας σε κάθε «ευάλωτη» και ταυτόχρονα αγωνιζόμενη γυναίκα του κόσμου. Η στυγνή αυτή πράξη ας γίνει αφορμή για περισσότερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες εγκληματικές συμπεριφορές, έναντι στην πρόληψη και θωράκιση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Είναι ευθύνη όλων μας».

Share
Share