Κοραή 79, Βόλος

«Απ’ το Μουσείο δεν θέλω να βγω…» Ετήσια παράσταση των παιδικών μαθητικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Την ετήσια χορευτική παράσταση των παιδικών μαθητικών ομάδων θα παρουσιάσει το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, στην αυλή του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου (Αθανασάκη 1), τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 8.30 το βράδυ.

Η καθιερωμένη ετήσια παράσταση των μικρών χορευτών αποτελεί μια εκδήλωση χαράς και συγκίνησης, όπου οι οικογένειές τους καμαρώνουν τις προσπάθειες στα πρώτα χορευτικά τους  βήματα.

Από το 1974 πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες αντίστοιχες παραστάσεις αρχικά στα κινηματοθέατρα της εποχής «Αττίκ» και «Αχίλλειον». Στη συνέχεια,  από το 1986 που πρωτολειτούργησε το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου φιλοξενήθηκαν εκεί όλες σχεδόν οι παραστάσεις του Λ.Ε.Β. και στο Θερινό της Ν. Ιωνίας τα τελευταία χρόνια,  δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν την χαρά του χορού, ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές και προσφέροντας θέαμα, μέσα σε πανδαισία χρωμάτων, ήχων και ρυθμού. Ατέλειωτες ομάδες και παραστάσεις, αφιερώματα σε πολλά θέματα της λαογραφίας πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική περίοδο 45 χρόνων, με τη συμμετοχή πολλών μικρών Βολιωτών.

Φέτος, μετά από μια διακοπή  δυόμιση περίπου χρόνων αυτής της σημαντικής συνεχούς πορείας  των παραστάσεων, λόγω της επιδημίας, φιλοξενούμαστε  στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα χώρο στενά δεμένο με την ιστορία και το παρελθόν του τόπου μας. Με φόντο την υπέροχη πρόσοψη του Μουσείου οι μικροί χορευτές θα χορέψουν για τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, δίνοντας  το παρών στην επανεκκίνηση της αγαπημένης τους δραστηριότητας. Θα παρουσιάσουν χορούς από την Ήπειρο, τη Θράκη, τα Νησιά, την Μακεδονία, ενώ το κλείσιμο θα είναι αφιερωμένο στη φετινή Μνήμη της αγαπημένης μας Μικράς Ασίας.  Επίσης, κείμενα και αφηγήσεις για τους οικογενειακούς «θησαυρούς» των προγόνων,  τη σχέση τους με την ιστορία και τη λαογραφία θα παρουσιάσουν τα παιδιά των χορευτικών ομάδων.

Η παράσταση με τίτλο «Απ’ το Μουσείο δεν θέλω να βγω…» πραγματοποιείται  με την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Eίσοδος ελεύθερη.

Χορηγός: ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ΜΕΤΚΑ | ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Share
Share