Κοραή 79, Βόλος

Έκθεση με παραδοσιακές καλοκαιρινές δημιουργίες δια χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου με την ευκαιρία της λήξης της εκπαιδευτικής περιόδου

Μια ακόμη εκπαιδευτική περίοδος ολοκληρώνεται για τα εργαστήρια των παραδοσιακών τεχνών του Λ.Ε.Β. Και η φετινή, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της επιδημίας, ήταν  μια δημιουργική χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες, σχετικά με την παρεχόμενη εκπαίδευση. Να σημειωθεί επίσης,  ότι φέτος -για  τρίτη χρονιά- λειτούργησε στο χώρο των εργαστηρίων με μεγάλη επιτυχία  μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και των δυο σχολικών βαθμίδων, αφιερωμένο στην Υφαντική, το οποίο θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Με την ευκαιρία της λήξης, οργανώνεται μια ενδιαφέρουσα έκθεση, με δημιουργίες γεμάτες χρώματα, σχέδια και φαντασία,  άλλες με παραδοσιακά μοτίβα και άλλα με μοντέρνα, που αποτυπώνουν την τέχνη των παραδοσιακών τεχνών που εξυφαίνονται  στα αντίστοιχα εργαστήρια που αναβίωσε  και επαναλειτουργεί το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου από το 2008.

Υφαντά και κεντήματα με την τέχνη του λασέ και του μακραμέ σε ποικίλες εφαρμογές, σελιδοδείκτες, τσάντες με υφαντά μοτίβα κεντητά πορτοφόλια, μικρά κοσμήματα, καπέλα καλοκαιρινά (γυναικεία και ανδρικά) με χειροποίητες διακοσμήσεις, μπλοκ σημειώσεων με υφαντά εξώφυλλα και άλλα αξεσουάρ οι  επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να θαυμάσουν όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα και ευφάνταστα χρηστικά είδη για το σπίτι και το εξοχικό, που αποτυπώνουν την καλαισθησία, την πρωτοτυπία  και την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές αυτές τέχνες. Παράλληλα  δίνεται μια  καλή ευκαιρία  για  ευφάνταστα, χρηστικά  και οικονομικά δωράκια με γεύση καλοκαιριού, αγάπης και προσφοράς, από τις μικρές και μεγαλύτερες κυρίες που δοκιμάζονται στο χώρο αυτό ασκώντας τις δεξιότητές τους στις παραδοσιακές αυτές τέχνες.  Τις τέχνες που συνολικά υπηρετούν τα εργαστήρια του Λυκείου των Ελληνίδων (υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και κοπτικής-ραπτικής).

 Για την ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση  περιμένουμε τις φίλες και τους φίλους των εργαστηρίων και όσους ενδιαφέρονται για τις παραδοσιακές τέχνες, την Πέμπτη   9  Ιουνίου στις  8  το βράδυ στην αίθουσα «Μαρία Γκέκου» των Εργαστηρίων μας.   Η είσοδος είναι ανοικτή για όλους.  Η έκθεση θα  παραμείνει ανοικτή και τις επόμενες ημέρες έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις ώρες 10 -12.00 το πρωί και τα απογεύματα  της Τρίτης και της Πέμπτης από τις 7 έως τις 9 μ.μ.

  

Share
Share