Κοραή 79, Βόλος

Ο Λουξεμβουργιανός Πρωθυπουργός Xavier Bettel και το τσολιαδάκι μας, την Ημέρα της Ευρώπης.

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τη  Δευτέρα 9 Μαΐου  στην πόλη Esch, που είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022, πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και χορευτικές, όπου συμμετείχε και ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών  του Λουξεμβούργου. Παράλληλα  υπήρχαν εκθεσιακά περίπτερα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Το ελληνικό περίπτερο, το οποίο  εκπροσωπούσε η Ελληνική Πρεσβεία μαζί με την Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου στην οποία γραμματέας είναι η  βολιώτισσα Ιωάννα Κ. Τόπα, επισκέφτηκε  ο Henri,  Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου, και ο Xavier Bettel, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, μαζί με τους Υπουργούς Τουρισμού και Παιδείας. Στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, που είναι φιλέλληνας, επισκέπτεται αρκετά συχνά την Ελλάδα  και έκανε σπουδές erasmus στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, άρεσε πολύ το τελαράκι,  σαν αυτά που υφάνθηκαν πρόσφατα στα Εργαστήρια Παραδοσιακών Τεχνών με αφορμή την επετειακή μας έκθεση των πιάτων,  στην Εξωραϊστική.

Το συγκεκριμένο με το τσολιαδάκι που κρατάει στο χέρι του ο Λουξεμβουργιανός Πρωθυπουργός το ύφανε η Ελένη Τόπα, η οποία το είχε στείλει στην κόρη της στο Λουξεμβούργο για να διακοσμηθεί το ελληνικό περίπτερο. Του το χάρισε λοιπόν η  Ιωάννα,  εξηγώντας του τι απεικονίζει. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία το επεξεργάστηκε προσεκτικά και του άρεσε πολύ!

 

 

Share
Share