Κοραή 79, Βόλος

Εγγραφές στα τμήματα χορού

Το Λύκειο των Ελληνίδων του Βόλου συμπληρώνει φέτος πενήντα πέντε χρόνια από την ίδρυση της πρώτης χορευτικής του ομάδας(1965)που ήταν και η πρώτη προσπάθεια σύστασης χορευτικού συγκροτήματος στο Βόλο. Χιλιάδες παιδιά,έφηβοι και ενήλικες έμαθαν τους Ελληνικούς χορούς στο Λ.Ε.Β, φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από την μεγάλη συλλογή της ιματιοθήκης του, χόρεψαν σε παραστάσεις και γλέντια, εκπροσώπησαν τον Βόλο και την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ χορού αλλά πάνω απ’ολα βίωσαν την μοναδική κατάκτηση της τέχνης του λαϊκού χορού μέσα από τα βήματα και τους ρυθμούς του, κατάκτηση που διασφαλίζει την πολιτιστική τους ταυτότητα φέρνοντάς τούς σε άμεση επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Σήμερα, με συσσωρευμένη εμπειρία,  το Λ.Ε.Β  εργάζεται με υπευθυνότητα για την διάσωση και την προστασία του χορού και αυτό αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες  που αγκαλιάζουν το έργο του και συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα όπου παιδιά και ενήλικες ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 650 μελών.

Το μέτρο και η σεμνότητα της χορευτικής παράδοσης είναι δύο αρετές που ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις του Λ.Ε.Β για τη διδασκαλία του χορού σε πλήρη αντίθεση με την αδηφάγα ανάγκη για εντυπωσιασμό και φολκλόρ που απομακρύνει όλο και περισσότερα συγκροτήματα από το σκοπό της ύπαρξής τους.

Το περιφερειακό τμήμα χορού Αλμυρού ξεκίνησε την λειτουργεία του τον Οκτώβριο του 2010 και σύντομα οργάνωσε τμήματα εκμάθησης χορών για παιδιά και ενήλικες . Συμμετέχει ενεργά  στα πολιτιστικά δρώμενα του Αλμυρού και  εκπροσώπησε την περιοχή σε φεστιβάλ χορού  στο Γαλάτσι της Ρουμανίας,στο Βελιγράδι ,στη Μήλο,στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ χορού της νέας Αγχιάλου κ.α.

                                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  2021-2022

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
       

6.00-7.00

 

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΑΡΧΑΡΙΟ

10-11

 

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΑΡΧΑΡΙΟ

 

 

7-8

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δ ΕΤΟΣ

 

7-8

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΑΡΧΑΡΙΟΙ

 

 

7.00-8.00

 

ΠΑΙΔΙΚΗ

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ

11-12

 

ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

8-9

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δ ΕΤΟΣ

 

 

8-9

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ε ΕΤΟΣ

8-9

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Β ΕΤΟΣ

8-9

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δ ΕΤΟΣ

8-9

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΑΛΙΟΙ

 

9-10

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Β ΕΤΟΣ

 

9-10

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΠΑΛΙΟΙ

9-10

 

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

9-10

 

ΕΦΗΒΙΚΗ

 
       

10-11

 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΝΕΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ

 

 

Share
Share