Κοραή 79, Βόλος

Το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών

Μεταξύ των επιστημόνων, συγγραφέων αλλά και απλών ανθρώπων που ξεχώρισαν με τις πράξεις τους και άνοιξαν νέους δρόμους στα γράμματα και τις επιστήμες και τίμησε το 2010 η Ακαδημία Αθηνών τιμήθηκε και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου σε πανηγυρική τελετή. Η απονομή των βραβείων και επαίνων από τις τρεις Τάξεις της Ακαδημίας έγινε στη μεγαλοπρεπή αίθουσα τελετών της Ακαδημίας, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας, της Εκκλησίας, των Ακαδημαϊκών και πλήθους ανθρώπων του πνεύματος και της επιστήμης, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, στο πλαίσιο της πανηγυρικής συνεδρίας του τέλους του έτους της Ακαδημίας Αθηνών, κατά την οποία μίλησε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, με θέμα «Πορίσματα από τη μελέτη της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας».

Η απονομή του βραβείου στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου έγινε κατόπιν ομόφωνης απόφασης της ολομέλειας του Ανώτατου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας, σε αναγνώριση των ενενήντα χρόνων δράσης και προσφοράς στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Βόλου και της Θεσσαλίας· Πιο συγκεκριμένα για την από ίδρυσή του, εθελοντική βοήθεια των μελών του κατά τις ιδιαίτερα δύσκολες περιστάσεις των δυο μεγάλων πολέμων, για τη συνδρομή του στην εκπαιδευτική και κοινωνική αποκατάσταση των προσφύγων των πολέμων, για τη συντήρηση της ελληνικής παραδόσεως με τις πυκνές εκδηλώσεις ως και για την προβολή της Ελλάδος στο Εξωτερικό.

Η παραλαβή του βραβείου, το οποίο απένειμε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, έγινε από την πρόεδρο του Λ.Ε.Β. κυρία Αθανασία Τσιλιβίδου. Στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Β., απαρτιζόμενη από τις κυρίες Ά. Καπουρνιώτη Κ. Πέτρου, Μ.Σπανού καθώς και τις Β. Τράκη και Κ. Δουλκέρογλου.

Για το βραβείο αυτό, το οποίο ανήκει στην Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Ακαδημίας, το Δ.Σ. του Λυκείου δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την Ακαδημία Αθηνών για την πάρα πολύ σημαντική αυτή διάκριση, διότι η Ακαδημία Αθηνών είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας και ένα βραβείο από την Ακαδημία δηλώνει αναγνώριση μιας δουλειάς από τους πιο έγκυρους κριτικούς, όπως είναι οι ακαδημαϊκοί. Αυτή η ομόφωνη βράβευση, η οποία μας έφερε μεγάλη χαρά, μας κινητοποιεί και μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη για νέες δράσεις και στόχους. Πρόκειται για μία μεγάλη κοινωνική αναγνώριση, που περιποιεί υψίστη τιμή για μας και για την ενενηντάχρονη ιστορία του Λυκείου μας. Το βραβείο αυτό, που έρχεται σε μια εποχή ιδιαίτερης πνευματικής και κοινωνικής κρίσης, αποτελεί για μας ηθική δέσμευση να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη πίστη τον αγώνα και το έργο μας, υπηρετώντας τον πολιτισμό της πόλης μας και της περιοχής μας. Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και όλους τους απλούς ανθρώπους που διαχρονικά περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και αγάπη το Λύκειο, αποδίδοντας ο καθένας με τον τρόπο του έμπρακτη αναγνώριση στο έργο και την προσφορά του».

 

Share
Share