Κοραή 79, Βόλος

Μαθαίνουμε γνωστές και άγνωστες πτυχές του 1821 μέσα από την προσφορά του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Παρά το γεγονός ότι η συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης εξακολουθεί ν’ αντιστρατεύεται τους εορτασμούς και πάνω από όλα τη μεγάλη ημερολογιακή επέτειο που σε λίγες ημέρες θα γιορτάζαμε όλοι μας  με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κάθε προγραμματισμός θα ήταν αφιερωμένος στο μείζον αυτό γεγονός, προς το παρόν, εμείς «γιορτάζουμε» διαδικτυακά. Μαθαίνουμε άγνωστες και αναπολούμε γνωστές πτυχές της Ιστορίας μας από  διακεκριμένους  ιστορικούς που  φωτίζουν γενικές και εξειδικευμένες σελίδες του 1821. Έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη δημοφιλή καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου σε μια αποκλειστική σειρά διαλέξεών της. Έναν κύκλο ομιλιών που οργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για την Ελληνική Επανάσταση  και έδωσε την ευκαιρία και στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου να τις παρακολουθήσουμε δωρεάν. Ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό το δώρο το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού που αποτελεί τον πρεσβευτή της προβολής του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του  κ. Νικόλαο Κούκη.  Εκτός της κ. Ευθυμίου στον αφιερωματικό αυτό κύκλο συμμετέχουν οι διακεκριμένοι ιστορικοί καθηγητές: Νικόλαος Αναστασόπουλος, Σπύρος Βλαχόπουλος, Στέφανος Καβαλλιεράκης, Αντώνης Κλάψης, Ηλίας Κολοβός, Μανόλης Κούμας, Χάρης Μελετιάδης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Γεώργιος Πουκαμισάς, Σωτήρης Ριζάς.

https://hellenicfoundationculture-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/onedrive_hfc_gr/EvmZtkjxyChGj2MiA77q8wcBGjsddGOYvWTYeLSkw42p2A?e=xRcg6X

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της λυκειακής οικογένειας να παρακολουθήσουν τις επιλεγμένες ιστορικές αυτές θεματικές. Αντλούμε γνώση από την Ιστορία μας, ενισχύουμε και αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Share
Share