Κοραή 79, Βόλος

Πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό λογότυπου

To  πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό  λογότυπου,  που είχε προκηρύξει τον περασμένο Απρίλιο ο CIOFF Ελλάδος/επίσημος εταίρος της UNESCO,  έλαβε η Βολιώτισσα γραφίστρια Κυρασία Πρίντζου που είχε συμμετάσχει μέσω του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

 

Το λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί στο  Διεθνές Φεστιβάλ CIOFF® Μεσογειακών Πολιτισμών, που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, στο διάστημα 7-11 Σεπτεμβρίου 2022. Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης, το οποίο  οργανώνεται  κάθε τέσσερα χρόνια σε μια Χώρα-Μέλος του Τομέα. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι η συνεργασία των Μελών του Τομέα, παρουσιάζοντας τις παραδόσεις, τους χορούς, τις μουσικές, τις φορεσιές και την πολιτιστική κληρονομιά τους. Μέσα από αυτό αναδεικνύεται ο πολιτισμός των Μεσογειακών Χωρών και η αλληλεπίδρασή  τους αλλά και η επιρροή άλλων λαών και πολιτισμών. Η Κέρκυρα με τις ξεχωριστές παραδόσεις και τα ιστορικά στοιχεία της θα αποτελέσει το κέντρο της Μεσογείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το 2022.το logo
Η  διαδικασία του διαγωνισμού ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου από την οργανωτική Ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο του CIOFF Ελλάδος,  οι οποίοι επέλεξαν από τις συμμετοχές  τις τέσσερις καλύτερες προτάσεις.  Στη συνέχεια, τα τελικά τέσσερα λογότυπα παρουσιάστηκαν  στην Συνάντηση του Τομέα, στη διάρκεια των εργασιών του  Παγκοσμίου Συνέδρίου του CIOFF   (Οκτώβριος 2020), όπου με μυστική ψηφοφορία επιλέχτηκε  το τελικό λογότυπο του Φεστιβάλ. 

Η Κυρασία Πρίντζου, μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου,  που συμμετείχε στο διαγωνισμό είχε υποβάλει δύο συναφείς προτάσεις, εμπνευσμένες από τον λουλουδένιο κεφαλόδεσμο της κερκυραϊκής φορεσιάς και συνδυασμένο με τα κύματα της Μεσογείου. Στην πρώτη τα λουλούδια είναι ζωγραφισμένα στο χέρι ενώ στη δεύτερη έχουν αποδοθεί πιο ελεύθερα. Στο  δημιουργό του βραβευμένου λογότυπου θα προσφερθεί διαμονή στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και τιμητική πλακέτα, ενώ στους λοιπούς ευχαριστήριος έπαινος. Ο διαγωνισμός είναι εθελοντικός και δεν δίνεται αμοιβή. Το λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί  στους σκοπούς και την προβολή του διεθνούς φεστιβάλ.

 

FacebookTwitterGoogle+Share