Κοραή 79, Βόλος

Η φετινή μας επέτειος…

Μεσούσης της πανδημίας, για  πρώτη φορά φέτος  η πατρίδα μας δεν θα γιορτάσει με την επισημότητα που αναλογεί σε  μια μεγάλη Ημέρα για το Γένος μας, την εθνική Επέτειο του ΟΧΙ.

Εκείνο το μεγαλειώδες  ΟΧΙ που βροντοφώναξαν οι Έλληνες την 28η Οκτωβρίου του 1940. Εκείνο  το ΟΧΙ που παραμένει περισσότερο από ποτέ σήμερα επίκαιρο, όχι μόνο για τη διατήρηση της συλλογικής εθνικής μας μνήμης αλλά γιατί είναι ζωντανό στην δυσχερή περίοδο που διανύουμε  με τις πολυδιάστατες προκλήσεις.

            Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε του χρόνου, που θα τιμήσουμε και την άλλη μεγάλη επέτειο του 21, να συνεορτάσουμε πανηγυρικά και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον Ύμνο προς την Ελευθερία που μας εμπνέει, μας καθοδηγεί και μας ενώνει.

Εμείς σήμερα στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, που κι αυτός αποτελεί  ένα χώρο μνήμης στη μακραίωνη ιστορία του  με τη συμβολή του στον Πόλεμο του 1940,  θελήσαμε να «σπάσουμε»  την αναγκαστική εκκωφαντική σιωπή  και να ακούσουμε έστω  για λίγες ώρες δυνατά τη φωνή της Σοφίας Βέμπο, ν’ ακουστεί έξω στην αυλή και πέρα από αυτή,  στη γειτονιά μας. 

Ακούγοντας την φωνή που τραγούδησε την πατρίδα μας , ακούμε την φωνή  του  Έπους του 40 και γιορτάζουμε «εντός μας» τη μεγάλη Ημέρα.

«Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά»

FacebookTwitterGoogle+Share