Κοραή 79, Βόλος

«Ο γάμος του Καραγκιόζη με την Εξουσία» με μανέστρο τον Αγάθωνα

karagioz

Μια μοναδική στο, στο είδος της, μουσική παράσταση-φαρσοκωμωδία με τίτλο  «Ο γάμος του Καραγκιόζη με την Εξουσία», έρχεται στο Βόλο  από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου. Η παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα.

Ο Καραγκιόζης, με την ξεχωριστή του γλώσσα, καυτηριάζει μικρούς και μεγάλους, επιθεωρεί την σύγχρονη Ελλάδα με τα χαράτσια και την ανεργία, μέσα από μια ιστορία με κυνηγητό, φάρσες, ξύλο και γέλιο. Ξύλο και δολοπλοκίες από όλους εκείνους τους γαμπρούς – κηφήνες, που επιδιώκουν να ξεγελάσουν την Εξουσία για να την παντρευτούν.

Πρόκειται για μεταφορά του θεάτρου σκιών στο θέατρο. Όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών είναι ζωντανοί στη σκηνή. Δεν είναι μπερντές. Στο ρόλο του «Μανέστρου» (μαέστρου) ο αγαπημένος ρεμπέτης ερμηνευτής Αγάθωνας, ο οποίος  ερμηνεύει με την ορχήστρα του τα τραγούδια και τη μουσική του έργου πάνω στη σκηνή, βοηθώντας τον Καραγκιόζη στην «κατάκτηση» της «Εξουσίας».

Ο Καραγκιόζης και η παρέα του διεκδικούν την «Εξουσία» με εκπλήξεις και απρόβλεπτα, πολλά  ευτράπελα, φάρσες και  πολύ κυνηγητό. Μια διαδραστική παράσταση, όπου μεγάλοι και μικροί συμπαραστέκονται ενεργά στην προσπάθεια του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ να πετύχει το σκοπό του.  Πρόκειται για διασκευή βασισμένη στο έργο «Λίγο απ’ όλα», γραμμένο από τον καραγκιοζοπαίχτη Α.Μόλα στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Έργο αφιερωμένο στην ελληνική λαϊκή παράδοση και τη μουσική. Στο ρόλο του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ο Στέλιος Αμανατίδης, με δεκάδες χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο είδος. Το θέατρο Άρμα έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες παραστάσεις με την ενσάρκωση του Καραγκιόζη στο θέατρο, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (μέχρι την Αυστραλία).

Στην παράσταση  μπορούν να  συμμετέχουν  βοηθώντας τον Καραγκιόζη να ολοκληρώσει το έργο του στο σαράι και ακόμη ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο, αρκεί να το πείτε στον ίδιο τον Καραγκιόζη πριν από την παράσταση.

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος  Αμανατίδης, Σκηνικά-κουστούμια: Σάκης Μαρκόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Αγάθωνας. Ερμηνεία τραγουδιών: Αγάθωνας και η ορχήστρα του. Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Στέλιος Αμανατίδης, Σταύρος Παρχαρίδης, Κώστας Μόνας, Κυριάκος Κατέχης, Στέλιος Σταυρίδης, Κώστας Ακριτίδης, Ζάκης Χουρμουζιάδης. Στο ρόλο της εξουσίας η Ιωάννα Τζαφέρη.

Aξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της παράστασης ομάδα πολύ μικρών χορευτών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου θα  δώσουν ένα χρώμα επετειακό ενόψει της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική είσοδος   της παράστασης 8 ευρώ. Πληροφορίες –προπώληση εισιτηρίων : Λύκειο των Ελληνίδων (2421033938), Δίαυλος (2421025363) και Ρικοκό (2421023631-Σπυρίδη 35).  Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης η παράσταση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα στις 7.30 μ.μ.

.

FacebookTwitterGoogle+Share