Κοραή 79, Βόλος

Δια χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου Γιορτινή έκθεση με ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες

pazaraki3

20151217_181241

Επειδή το χειροποίητο είναι…αλλιώς,  ανοίγει την προσεχή Τρίτη  (19.12.2017), στις 6 το απόγευμα,  το παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του. Η έκθεση με  γιορτινό κυρίως  θέμα, στην αίθουσα «Μαρία Γκέκου»,   πλαισιώνεται με μικρές δημιουργίες των εκπαιδευομένων, των υπευθύνων εκπαιδευτριών   αλλά και μελών της Εφορείας  Υφαντικής,   προσφέροντας προτάσεις  για  όμορφα,  χρηστικά  και οικονομικά δωράκια.

Στο παζαράκι με  γεύση Χριστουγέννων,  οι  επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να βρουν όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και όχι μόνο. Άλλωστε τα χειροποίητα δώρα είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτα αλλά και αναντικατάστατα. Έργα  των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής με παραδοσιακές τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων.  Πρωτότυπα υφαντά, μικρά κεντήματα  και μικροκαλλιτεχνήματα με χρηστικές εφαρμογές.  Επίσης, προσωπικά χρηστικά και  διακοσμητικά αντικείμενα,  χειροποίητα κοσμήματα, σελιδοδείκτες, ευφάνταστα ημερολόγια, χειροποίητα είδη δώρα πλεκτικής, είδη για το σπίτι (μπάλες, διακοσμητικά μαξιλάρια,  θήκες με διάφορα θέματα), πολλές άλλες χειροποίητες κατασκευές,  αξεσουάρ, όπως ζώνες γυναικείες,  ολοκέντητες με παραδοσιακά σχέδια σε πανέμορφα χρώματα  και πολλά άλλα.  Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες στο Λύκειο και συνιστούν ιδιαίτερες προτάσεις επιλογής δώρων.  

IMG_0286Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με συνέπεια στις αξίες της διατήρησης του νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς   συνεχίζει την παράδοση της τέχνης του αργαλειού, με το εργαστήριο  υφαντικής που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια,    μαζί και των εργαστηρίων κεντήματος,  κοπτικής-ραπτικής και πλεκτικής,  δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση, όχι μόνο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στις  διαχρονικές  παραδοσιακές τέχνες, που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν. Με τις δράσεις αυτές το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου δίνει απάντηση στην κρίση με δημιουργίες φτιαγμένες με τα χέρια και το μυαλό, που έχουν χρηστική και αισθητική αξία και παράλληλα προσφέρουν εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας. 

Έτσι ξαναζωντανεύονται παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα πολλαπλώς. Με τον τρόπο αυτό, το ΛΕΒ προτείνει  ένα αντίδοτο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου τους και στην απραγία της ανεργίας.  Επίσης  οι δραστηριότητες αυτές, αποτελούν, εκτός από  ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων.   ένα παράθυρο  στην οικιακή οικονομία.  

Ώρες  λειτουργίας της γιορτινής έκθεσης: πρωί 10.00-13.00  -απόγευμα 16.00-21.00. Διάρκεια λειτουργίας έως το Σάββατο  23. 12.2017. 

FacebookTwitterGoogle+Share