Κοραή 79, Βόλος

«Οι παραδοσιακές φορεσιές της Μαγνησίας»

edu

DSCN3668

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Οι παραδοσιακές φορεσιές της Μαγνησίας»  απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τις τοπικές φορεσιές της Μαγνησίας, να ενισχύσουν την πολιτιστική τους συνείδηση και να ευαισθητοποιηθούν στην προάσπιση και διατήρηση των θησαυρών της Ελληνικής Φορεσιάς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  εκπόνησε η Μαρία Σπανού, μουσειοπαιδαγωγός και μέλος τότε του Δ.Σ  του Λυκείου των Ελληνίδων και υλοποιεί η υπεύθυνη   μουσειοπαιδαγωγός Αποστολία  Αρμπελιά. Η    διάρκειά του είναι 90΄ λεπτά για κάθε τάξη με 15 έως 20 παιδιά.

 

Το κτήριο του Λ.Ε.Β. στο οποίο λειτουργεί η μόνιμη έκθεση φορεσιάς μπορεί να δέχεται καθημερινά δύο τάξεις από τις 10:00 έως τις 11:30 και από τις 11:30 έως τις 13:00. Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί ανέρχεται στη συμβολική τιμή των  2  €.

 

Επίσης, σε κάθε εκπαιδευτικό-συνοδό θα δίνεται ένας φάκελος με την παρουσίαση του προγράμματος και με προτεινόμενες ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες που στόχο έχουν να διευρύνουν τις γνώσεις των παιδιών για τις ελληνικές φορεσιές.

FacebookTwitterGoogle+Share