Κοραή 79, Βόλος

Δια χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου γιορτινή έκθεση με ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες

σημειωματάρια

πουγκάκια 1Επειδή το χειροποίητο είναι…αλλιώς,  ανοίγει την προσεχή Πέμπτη  (12.12.2019), στις 6.30 το απόγευμα,  το παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του.

υφαντά πουγκιάΗ γιορτινή αυτή έκθεση φιλοξενείται στην όμορφα στολισμένη και ζεστή αίθουσα «Μαρία Γκέκου». Ένας χώρος μουσειακός με τη σφραγίδα των έντεκα αργαλειών,  κατάφορτος με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και  μικροκαλλιτεχνήματα των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής, φτιαγμένα με παραδοσιακές,  τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων.  Μια σειρά προτάσεων για προσωπικά δώρα και διακοσμητικά για το σπίτι και το γραφείο, που  με την αίσθηση της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας  που τα διακρίνει  και το πλεονέκτημα, ότι  έχουν φτιαχτεί από άτομα που αγαπούν τη χειροποίητη δημιουργία, είναι μοναδικά και αναντικατάσταστα.  Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες. IMG_20191206_200710

Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου  με συνέπεια στις αξίες της διατήρησης του νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των εργαστηρίων του ξαναζωντανεύει παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα πολλαπλώς. Ουσιαστικά προτείνει  ένα αντίδοτο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών μέσα από   ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων.   Ένα παράθυρο  στην οικιακή οικονομία. 

Η παρούσα γιορτινή έκθεση θα λειτουργήσει εκτός Κυριακής έως το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (Δον Δαλεζίου-Ρ.Φεραίου). Ώρες  λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή: πρωί 10.30-13.00  -απόγευμα 17.00-20.30. Σάββατο:10.30-13.00.  

 

FacebookTwitterGoogle+Share