Κοραή 79, Βόλος

Τριήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα- Φεστιβάλ αρχαίας Δωδώνης, στην Λευκάδα και την Πρέβεζα Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου διοργανώνει καλοκαιρινή εκδρομή με πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο στα Ιωάννινα, στην αρχαία Δωδώνη, στην Πρέβεζα και την Λευκάδα, στο τριήμερο  Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14  Ιουλίου  2019. Ιστορικοί και περιβαλλοντικοί περίπατοι και άλλα ενδιαφέροντα με επίκεντρο την παρακολούθηση  της παράστασης,  «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου   στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, την οποία ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο σε μια νέα παραγωγή.  Η παράσταση του Εθνικού είναι αφιερωμένη στη μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αρχαίου Δράματος «ΟΡΕΣΤΕΙΑ», στην οποία σκηνοθετούν σε  μια ενιαία παράσταση τρεις σκηνοθέτιδες, που συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. «Αγαμέμνων» σκηνοθεσία Ιώ Βουλγαράκη, «Χοηφόροι» σκηνοθεσία Λιλλύ Μελεμέ και «Ευμενίδες» σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη. Ένας  ζηλευτός θίασος περιλαμβάνει τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Αργύρη Ξάφη, Μαρία Κίτσου, Αλέξανδρο Λογοθέτη κ.ά.

Τιμή εκδρομής: 150 €: Περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, τα εισιτήρια και τις ξεναγήσεις στο  Μουσείο Αργυροτεχνίας  του ΠΙΟΠ  και το Νεκρομαντείο του Αχέροντα (ΥΠΠΟΑ). Επίσης, περιλαμβάνει τη μικρή κρουαζιέρα στα νησάκια της Λευκάδας. Δεν υπάρχει επίσης οικονομική επιβάρυνση για το εισιτήριο της παράστασης στο αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης.        

Για επιλογή μονόκλινου υπάρχει επιβάρυνση.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδρομή μπορούν να επικοινωνούν για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής και τις συμμετοχές τους στη Γραμματεία του ΛΕΒ, στα τηλέφωνα: 2421033938, 2421305753.  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μέρα 1η -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 

Συγκέντρωση-αναχώρηση 07.30 από τον ΕΟΤ Βόλου.

Μετά από μια ενδιάμεση στάση στην Καλαμπάκα για καφέ  θα φθάσουμε πριν το μεσημέρι  στα Ιωάννινα (245 χιλ.)  

12.00 (περίπου).  Θα επισκεφθούμε αμέσως το νέο και εξαιρετικά ενδιαφέρον Μουσείο Αργυροτεχνίας  του ΠΙΟΠ, στο κάστρο των Ιωαννίνων  (Ιτς Καλέ).

Mετά την επίσκεψη στο Μουσείο,  τακτοποίηση στο κεντρικό Ξενοδοχείο μας «Παλλάδιον», (βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο). Μπορούμε να πάρουμε ένα πρόχειρο ή κανονικό γεύμα με ποικίλες επιλογές, εκεί κοντά.

19:00 (περίπου) Μετά τη μεσημεριανή ξεκούραση  θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο (20΄απόσταση) για  το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης για να απολαύσουμε το μοναδικό περιβάλλον και να τακτοποιηθούμε έγκαιρα στις θέσεις μας. Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται το θέατρο συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Δωδώνης, θεσμός που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και στον οποίο εντάσσεται και η παράσταση που θα παρακολουθήσουμε.

 

20.30 ή 21.00 (δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ώρα) έναρξη θεατρικής παράστασης «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου (περισσότερες λεπτομέρειες για την κωμωδία,  βλέπε στην  σελίδα 4).

I105311.30 (περίπου) Μετά την παράσταση, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στα Ιωάννινα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ένα ελαφρύ snack,  ποτό ή κανονικό δείπνο, που μπορούμε να απολαύσουμε στο  ιστορικό κέντρο.   

 

Μέρα 2η ΣΑΒΒΑΤΟ: 

08:00  πρωινό στο μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.  

08:30  Αναχώρηση από το ξενοδοχείο (με τις αποσκευές μας) με προορισμό την Πρέβεζα και την Λευκάδα.   Eίναι μια διαδρομή 128  χιλιομέτρων.

10.30 (περίπου) Άφιξη στη Λευκάδα. Θα πάμε στο φημισμένο Νυδρί. Εκεί προτείνουμε μικρή  κρουαζιέρα  με καραβάκι  στα νησάκια της Λευκάδας:     Μεγανήσι, σπήλαιο «Παπανικολής», γύρο του Σκορπιού. Μπάνιο προαιρετικό. Γεύμα κατά την επιστροφή στο Νυδρί.

Το απόγευμα θα μείνουμε στην πόλη της Λευκάδας, στον παραλιακό δρόμο  (Άγγελου Σικελιανού), με τα καφέ και τα μπαρ και θα κάνουμε μια βόλτα  στα σοκάκια με τα χαρακτηριστικά ξύλινα αντισεισμικά σπίτια (επενδυμένα με χρωματιστή λαμαρίνα), το πεζόδρομο (Ιωάννου Μελά-Δαίρπφελδ) με τις πιο σημαντικές εκκλησίες της πόλης. Για τη Λευκάδα με τη μοναδική λιμνοθάλασσα που φιλοξενεί σπάνια είδη πτηνών (περισσότερα σελ. 4).

Επιστροφή στην Πρέβεζα αργά το απόγευμα. Ξεκούραση στο παραλιακό πολυτελές ξενοδοχείο μας «Μαργαρώνα».  Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πλακόστρωτη πεζοδρομημένη προκυμαία της πόλης ή στα στενοσόκακα της παραλίας με τις μεθυστικές μυρωδιές της καραβίδας, της σαρδέλας κ.λ.π. Το σημείο όπου  είναι χτισμένη η Πρέβεζα  είναι στο στόμιο του Αμβρακικού κόλπου, που μαζί με το διπλό δέλτα των ποταμών Λούρου και Αράχθου, καθώς και ένα σύστημα λιμνοθαλασσών, αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα που προστατεύεται με τη συνθήκη RAMSAR.

Διανυκτέρευση.

 

Μέρα 3η ΚΥΡΙΑΚΗ : 

08:30  πρωινό στο μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.  

 

09:15  Αναχώρηση με τις αποσκευές μας.

10.30 (περίπου) Μετά από ένα  οδοιπορικό  στα παράλια του Ιονίου (57 χιλ.),   θα πάμε στις πηγές του ποταμού Αχέροντα,  περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλατάνια και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές του ποταμού.  Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε  στο αρχαιότερο Νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, κοντά στην αρχαία μυκηναϊκή αποικία Εφύρα (14ος 13ος αι. π.Χ.)  Εδώ οι αρχαίοι τοποθετούσαν τις πύλες του Κάτω Κόσμου, την είσοδο στο βασίλειο του Άδη. Σύμφωνα με το μύθο, ο νεκροπομπός Ερμής μέσα από την Αχερουσία  οδηγούσε τις ψυχές στον Άδη.

1.30 (περίπου)  στάση στην Πάργα. Θα μείνουμε για βόλτα, προαιρετικό μπάνιο  και μεσημεριανό φαγητό στο αγαπημένο αυτό θέρετρο της Ηπείρου. Η Πάργα με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, είναι  κουκλίστικη και  αποτελεί έναν ακαταμάχητο προορισμό  με νησιωτική αύρα και κοσμοπολίτικο αέρα.

15.30  (περίπου)  Αναχώρηση από την Πάργα. Στο δρόμο της επιστροφής θα ακολουθήσουμε το δρόμο με κατεύθυνση το Μέτσοβο. (απόσταση 133 χιλ).

17.30  Στάση στο Μέτσοβο με την αξεπέραστη παραδοσιακή ατμόσφαιρα και  άγρια φύση  για ξεκούραση, καφέ και δροσιά.

19.00 Επιβίβαση στο λεωφορείο μας για  να ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής μας με την  απαραίτητη στάση  μας (201 χιλ.)  

 

Άφιξη στο Βόλο το βράδυ, στο ίδιο σημείο της αναχώρησης (ΕΟΤ Βόλου).

FacebookTwitterGoogle+Share