Κοραή 79, Βόλος

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου τίμησε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Λυκείου Ελληνίδων Φωκίδας

Μουσείο 2

φινάλεΤο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με τη χορευτική  του ομάδα  συμμετείχε προχθες (11 Μαΐου 2019) στην πρώτη επίσημη εμφάνιση του νεοσύστατου Λυκείου των Ελληνίδων Φωκίδας, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της  Άμφισσας. Ήταν μια πολύ συγκινητική γιορτή,  αφιερωμένη στη Μάνα με τίτλο «Είσαι πάντοτε κοντά μου, αεράκι στην καρδιά μου, ανοιξιάτικο». Στην εκδήλωση,  τα Λύκεια  Ελληνίδων Βόλου, Λαμίας, Θήβας, Χαλκίδας και Φωκίδας, που έδωσαν το παρών για να τιμήσουν το καινούργιο  Λύκειο που προστέθηκε στη λυκειακή οικογένεια, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια αφιερωμένα στη Μάνα,  που στάθηκε ανεξάντλητη πηγή  έμπνευσης, για όλες τις τέχνες. Τις τέχνες, που  έδωσαν αριστουργήματα στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική αλλά και στη δημοτική ποίηση, που την ανέβασε στο ψηλότερο ηθικό βάθρο.  Έτσι και χθες μέσω των πολυάριθμων χορευτών αποδόθηκε τρυφερά όλη η ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό  της ως το  πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης, αλλά και ο   στυλοβάτης της κοινωνίας διαχρονικά.

ΛΕΒΉταν μια καλοζυγιασμένη εκδήλωση, διανθισμένη από λόγο και εικόνα ιστορικών και εθνολογικών κειμένων  και δρώμενα που σχετίζονταν με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής  μάνας και παιδιού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και εκπρόσωποι πολλών Λυκείων από ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και ένας μεγάλος αριθμός μελών του Κεντρικού Λυκείου, που απόλαυσαν την ωραία αυτή γιορτή.  Αμέσως μετά,  οι διοργανωτές δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες χορευτές με τις αντιπροσωπείες τους για να ακολουθήσει ένα παραδοσιακό γλέντι,  όπου χόρεψαν και τραγούδησαν όλοι αντάμα,  δίνοντας για άλλη μια φορά το πνεύμα  της αδελφωμένης  λυκειακής κοινότητας.ΛΕΒ επί σκηνής

Την επόμενη ημέρα, η αντιπροσωπεία του ΛΕΒ επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της Άμφισσας, περιηγήθηκε  στο συγκρότημα της Χάρμαινας,  ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό σύνολο παραδοσιακών σπιτιών, είδε το Μουσείο της Ελληνικής Επανάστασης, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα καθώς και λαογραφικές συλλογές  της περιοχής. Χάρηκε την ανθισμένη φύση του Δελφικού Τοπίου, περιδιάβηκε  στα γραφικά της δρομάκια της Αράχωβας και επέστρεψε στο Βόλο με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

 

FacebookTwitterGoogle+Share