Κοραή 79, Βόλος

25η Μαρτίου 2019, Ημέρα Χρέους και Συλλογικής Μνήμης

ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΣΗΜΑΙΑ

«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.» 

Από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη.

Μ’ ένα υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό έγινε η προχθεσινή παρέλαση στο Βόλο με πλήρη παρουσία των τμημάτων της και μεγάλη επιτυχία. Οι έξι κοπέλες του Λυκείου μας,  που κρατούν καμαρωτές και πανέμορφες τη ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ-ντυμένες με την παραδοσιακή φορεσιά του Αλμυρού, χαμογελούν εισπράττοντας θερμά χειροκροτήματα από το πλήθος κόσμου και των επισκεπτών της περιοχής, που συνέρρευσαν στην παραλία. Το ίδιο έγινε και με τη συμμετοχή μας στον Αλμυρό,  όπου συμμετείχαμε μέσω του Περιφερειακό  Τμήματος Χορού στην εκεί παρέλαση.παρελαση αλμυρου

Στο Βόλο, πίσω από τη Σημαία του Λυκείου, ακολούθησαν καμαρωτά λίγες δεκάδες παιδιών, όλοι τους  από τις χορευτικές μας ομάδες, τα αγόρια  ντυμένα τσολιαδάκια και τα κορίτσια με φορεσιά της Στερεάς Ελλάδας.  Ήταν μια εξαίσια εικόνα!

Να είμαστε όλοι μας καλά, και όσοι προετοίμασαν   την άψογη φετινή παρουσία μας στην παρέλαση της εθνικής μας επετείου  και όσοι βοήθησαν.

Κυρίως όμως τα παιδιά μας να είναι καλά και οι νέοι μας, που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας!

 

Και του χρόνου!

FacebookTwitterGoogle+Share