Κοραή 79, Βόλος

Υφαίνουμε κοσμήματα Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του ΛΕΒ

IMG_1167

Δεν ήταν  η πρώτη φορά το προχθεσινό ταχύρυθμο σεμινάριο δημιουργικής εμπειρίας  εν μέσω   διαφόρων εκπαιδευτικών δράσεων  που εμπλουτίζουν, κατά καιρούς, τη λειτουργία των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών του ΛΕΒ.  Και τα σεμινάρια με λαογραφικό  ή καλλιτεχνικό περιεχόμενο συμβάλλουν στην απόκτηση  ερεθισμάτων για την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις παραπάνω τέχνες με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο.

σεμιναριο1Με αυτό το πνεύμα οργανώθηκε προχθές το σεμινάριο μικρουφαντικής με τίτλο «υφαίνουμε κοσμήματα». Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο διάστημα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (στις ώρες 10 π.μ. έως 14 μ.μ και 17.30 έως 21.30) και Σάββατο 8 Δεκεμβρίου (9.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.)    στο χώρο  των εργαστηρίων (Δον Δαλεζίου-Ρ. Φεραίου).   

Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο ήταν σχεδιασμένο  με στόχο τον  πειραματισμό   και τη δημιουργική έκφραση,  όπου η δημιουργία περνάει σε προσωπικό επίπεδο με εφαρμογή στην κατασκευή υφαντών κοσμημάτων.  

Η υφάντρια και έμπειρη εισηγήτρια του είδους Μαρία  Σπαντιδάκη, έδωσε πολύτιμες ιδέες, πληροφορίες και λύσεις σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τομέα  της χειροποίητης δημιουργίας, όπως είναι αυτή του κοσμήματος.σεμιναριο2

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία  χρόνια τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν μπει για τα καλά στο χώρο της μόδας και έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια του κοσμήματος από την παλιά κλασική έννοια. Κυρίως όμως  αρέσουν πολύ στις γυναίκες, όλων των ηλικιών. Χειροποίητα υφαντά  κρεμαστά  κοσμήματα και άλλα ποικίλα,  με μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων όσες και οι χρωματικές διαθέσεις τους.

 

Το σεμινάριο απευθύνθηκε όχι μόνο στους μυημένους και  όσους παρακολουθούν το αντίστοιχο εργαστήριο της υφαντικής αλλά και  σε όσους συμμετέχουν στα υπόλοιπα εργαστήρια και εν γένει στους ευαισθητοποιημένους  περί της τέχνης του αργαλειού και της μικρουφαντουργίας. Έμειναν όλοι τους ενθουσιασμένοι. Κρίμα που ο χώρος αποδείχτηκε μικρός για το σύνολο των ενδιαφερομένων. Η προσπάθεια θα επαναληφθεί.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share