Κοραή 79, Βόλος

Δια χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου Γιορτινή έκθεση με ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες

received_327069888021739

received_729402244096754Άνοιξε χθες βράδυ  (Παρασκευή 14.12.2018) με μεγάλη επιτυχία το εορταστικό παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του. Η έκθεση με  γιορτινό κυρίως  θέμα πλαισιώνεται από μικρές δημιουργίες των εκπαιδευομένων και κυρίως  των υπευθύνων εκπαιδευτριών.  

Και επειδή το χειροποίητο είναι…αλλιώς,  πάρα πολλοί φίλοι των εργαστηρίων και εν γένει της χειροτεχνίας τίμησαν με την παρουσία τους τους την όμορφα στολισμένη και ζεστή αίθουσα «Μαρία Γκέκου». Ένα χώρο μουσειακό με έντονη τη σφραγίδα των έντεκα αργαλειών,  κατάφορτο με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και  μικροκαλλιτεχνήματα των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής, φτιαγμένα με παραδοσιακές τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων.  Πρωτότυπα υφαντά, κεντητά στολίδια,  μικροκαλλιτεχνήματα με ποικίλες χρηστικές εφαρμογές.  Επίσης, προσωπικά χρηστικά είδη (όπως γάντια, κορδέλες, τσαντάκια υφαντά και πλεκτά, τσάντες εργοχείρου,  χειροποίητα κοσμήματα κ. ά.) διακοσμητικά αντικείμενα,  ευφάνταστα ημερολόγια, χειροποίητα είδη- δώρα για το σπίτι,   διακοσμητικά μαξιλάρια, πουγκιά,  θήκες με διάφορα θέματα, κηροπήγια και πολλές άλλες χειροποίητες κατασκευές,  με παραδοσιακά σχέδια σε πανέμορφα χρώματα .  Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες στο Λύκειο. 

αγγελάκια (1)

Προτάσεις για προσωπικά δωράκια, που  με την αίσθηση της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας  που τα διακρίνει  και το πλεονέκτημα, ότι  έχουν φτιαχτεί από άτομα που αγαπούν τη χειροποίητη δημιουργία, είναι μοναδικά και αναντικατάσταστα.  Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες. pazaraki2

Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου  με συνέπεια στις αξίες της διατήρησης του νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των εργαστηρίων του ξαναζωντανεύει παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα πολλαπλώς. Ουσιαστικά προτείνει  ένα αντίδοτο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών μέσα από   ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων.   Ένα παράθυρο  στην οικιακή οικονομία.  Η παρούσα γιορτινή έκθεση θα λειτουργήσει έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου(Δον Δαλεζίου-Ρ.Φεραίου)  . Ώρες  λειτουργίας: πρωί 10.00-13.00  -απόγευμα 16.00-21.00.

 

FacebookTwitterGoogle+Share