Κοραή 79, Βόλος

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου με το τμήμα Αλμυρού στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου

Με τοπικούς χορούς και πανέμορφες παραδοσιακές φορεσιές εκπροσώπησε το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου (περιφερειακό τμήμα χορού Αλμυρού) τη Μαγνησία στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Beograd 2014 (Sajam Turizma Beograd 2014) δίνοντας χρώμα και ρυθμό στην πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Βελιγράδι και ο Δήμος Βόλου συμμετείχε για την προβολή και την προώθηση των υπηρεσιών του τουρισμού στην αγορά της Σερβίας και των Βαλκανίων.

Η χορευτική ομάδα του ΛΕΒ, η οποία ήταν προσκεκλημένη από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου,  έδωσε παραστάσεις σε διαφορετικά σημεία της μεγάλης έκθεσης που απλωνόταν σε 30.000 τετραγωνικά και προσέλκυσε Σέρβους, κοινό και εκθέτες στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπου κατά διαστήματα στήνονταν γλέντια με κεράσματα, εδέσματα της τοπικής κουζίνας, δημιουργώντας  και προσφέροντας την ατμόσφαιρα της ελληνικής φιλοξενίας.

Το περίπτερο του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Δωδώνης κ. κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας, η Υφυπουργός του Υπουργείου Οικονομικών, τομέα Τουρισμού και Τουριστικής επίβλεψης της Σερβίας κ. Gordana Radosavljevic, o Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου,  ο Έλληνας Πρέσβης στη Σερβία κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης κ.ά.
Το Σάββατο 1 Μαρτίου, η χορευτική ομάδα του Λ.Ε.Β. παρουσίασε χορούς στο κέντρο του Βελιγραδίου, στον κεντρικό πεζόδρομο Knez Mixailova, όπου υπήρχε άμεση επαφή με τους κατοίκους του Βελιγραδίου, δεχόμενη τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Βελιγραδίου κ. Dejan Kovacevic.

Την χορευτική ομάδα αποτελούσαν οι: Χουσιάδας Κώστας, Σκαμαγκούλης Φώτης, Αλατίνη Πόλυ, Ασδεράκης Βασίλης, Καραμπά Μαρία, Δαλακούρα Αλεξία, Ριζάκη Αγγελική, Δήμου Νικολέττα και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΛΕΒ Μάρω Τσιμπούκη.beogrand02beogrand03

Share
Share