Κοραή 79, Βόλος

Ήταν ένα απολαυστικό και χρήσιμο απογευματινό του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ1Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου οργάνωσε  προχθές (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου) ένα απογευματινό  τσάι, στην κατάμεστη αίθουσα του  Ξενία.  Η εκδήλωση η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ήταν αφιερωμένη στον  Σπύρο  Πουρνάρα, που πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ανακηρύχτηκε πρωτοβάθμιος Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ομιλητής,  φίλος της λυκειακής οικογένειας του Βόλου καθώς η μητέρα του,  Δώρα Πουρνάρα  είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του επί πολλά χρόνια, έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση,  με θέμα «Λοιμώξεις του Χειμώνα, μέτρα πρόληψης και ο ρόλος των αντιβιοτικών».   Με την ομιλία του διαφώτισε  τους πολυπληθείς ακροατές για  τις κύριες παραμέτρους αυτού του καίριου θέματος,  που απηχεί σ’ ένα ευρύτερο κοινό,  λόγω και της επικαιρότητας. Στη συνέχεια,  απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν.  Ακολούθησε ένα  απολαυστικό μουσικό πρόγραμμα με κιθάρα και φωνή.   Ο γνωστός κιθαρίστας Νίκος Παναγιωτίδης και στο τραγούδι η χαρισματική Λήδα Φιλιπποπούλου παρουσίασαν  ένα μικρό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη,  με επιλογές από τα πιο δημοφιλή μελοποιημένα ποιήματά του. 
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣO Σπύρος Πουρνάρας γεννήθηκε στο Βόλο το 1969. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής του Α.Π.Θ. το 1993 και τον τίτλο της Ειδικότητας Μικροβιολογίας-Βιοπαθολογίας το 1999. Το 2001 εκλέχθηκε Λέκτορας και το 2007 Επίκουρος  Καθηγητής  Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και υπηρέτησε ως το 2012. Το 2011 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας και το 2015 ως πρωτοβάθμιος ΚαθηγητήςΜικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και ΚαποδιστριακούΠανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2016 είναι Διευθυντής στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Από το 2014 είναι Προσκεκλημένος Καθηγητής (Attending Guest Professor) στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Groningen της Ολλανδίας και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Έχει δημοσιεύσει 165 επιστημονικές εργασίες σε έγκυρες διεθνείς Ιατρικές επιθεωρήσεις, είναι μέλος της Συντακτικής ομάδας έξι Ιατρικών επιθεωρήσεων και Κριτής σε 56 Ιατρικές επιθεωρήσεις. Ο Σ. Πουρνάρας είναι παντρεμένος με την Ιατρό Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο Αλεξάνδρα Πολύζου, που διατηρεί Ιατρικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο Βόλο και έχουν τρία παιδιά.
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ3Η Λήδα Φιλιπποπούλου γνωστής πηλιορείτικης οικογένειας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κλασικό τραγούδι σε μικρή  ηλικία στο Εθνικό Ωδείο με τον Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο κα αργότερα  με τον αείμνηστο Φραγκίσκο Βουτσίνο. Παράλληλα  ασχολήθηκε με τις ξένες γλώσσες και πήρε Δίπλωμα Μετάφρασης από  το London Institute of Linguists.  Σπούδασε Φωνητική και Ερμηνεία Προκλασικής Μουσικής στο Royal Welsh College of Music and Drama στην Ουαλία. Από το 2011,  ζει στα Άνω Λεχώνια με την οικογένειά της,   όπου και εργάζεται ως μουσικός και μεταφράστρια. Είναι ενεργό μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

O Nίκος Παναγιωτίδης σπούδασε κλασική κιθάρα κοντά  στους  Δ. Φάμπα και R. Aussel, Γ. Αυγερινό, Μ. Τραυλό και Αναγεννησιακά και Μπαρόκ όργανα στη Μουσική Ακαδημία Guildhall του Λονδίνου. Στο ενεργητικό του έχει πλήθος συμμετοχών σε κορυφαία φεστιβάλ, ρεσιτάλ, συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δισκογραφικές -τηλεοπτικές παρουσίες και παραγωγές, ενώ έχει διευθύνει την Όπερα "Ευρυδίκη" του Jacopo Peri στο Φεστιβάλ των Δελφών. Δίδαξε κιθάρα και θεωρητικά επί πολλά χρόνια στην Αθήνα και συνεχίζει σε Ωδεία και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, όπου επέλεξε να ζει από το 2002, διδάσκοντας παράλληλα λαούτο και Basso Continuo και παραδίδοντας τακτικά σεμινάρια ερμηνείας της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής σε παλιά ή σύγχρονα όργανα.

                

 

 

 

 

Share
Share