Κοραή 79, Βόλος

Και φέτος στην παρέλαση

DSC_4057

DSC_4081

  

Χθες γιορτάσαμε   τη φετινή  επέτειο της εθνικής μας εθνεγερσίας μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη και δύσκολη εθνική συγκυρία.    Σήμερα  σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων,  ο πολιτισμός μας επανέρχεται στο ιστορικό προσκήνιο του 21ου αιώνα και συνεχίζει να εμπνέει με τις παραδόσεις και τις διαχρονικές ανθρωπιστικές του αξίες. Μ’ ένα μουντό καιρό  έγινε η χθεσινή παρέλαση στο Βόλο με πλήρη παρουσία των τμημάτων της και μεγάλη επιτυχία. Οι έξι κοπέλες του Λυκείου μας,  που κρατούν καμαρωτές και πανέμορφες τη ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ-ντυμένες με την παραδοσιακή φορεσιά της Κέρκυρας, χαμογελούν εισπράττοντας θερμά χειροκροτήματα από το πλήθος κόσμου που συνέρρευσαν στην παραλία.   

 

 

 

DSC_4087Πίσω τους ακολούθησε ένα πολυάριθμο τμήμα  από μέλη παιδικών χορευτικών ομάδων   που φορούν  τις Λαζαρίνες της Κοζάνης και τις παιδικές της Κέρκυρας.  Πανέμορφες φορεσιές

συνδεδεμένες με  τα έθιμα της Πασχαλιάς που κοντοζύγωσε. Καταχειροκροτήθηκαν όλοι τους. 

 

 

 

 

 

Αλμυρός (1)Το ίδιο έγινε και με τη συμμετοχή μας στον Αλμυρό. Το  Περιφερειακό Τμήμα Χορού παρόν στην παρέλαση με τις τέσσερις κοπέλες να κρατούν την Σημαία μας, ντυμένες  με τη  φορεσιά του Ρουμλουκιού, από την μακεδονική περιοχή γύρω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας (παλαιός  Γιδάς).

Εμείς ευχόμαστε Χρόνια Πολλά. Και του Χρόνου μακάρι να είμαστε όλοι με καλύτερη διάθεση!

FacebookTwitterGoogle+Share