Κοραή 79, Βόλος

Για την Ημέρα, για την Γιορτή, για την Ιστορία

όλοι μαζί

«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.» 

Από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη

 

Και εμείς πολύ απλά,  ως ελαχιστότατο χρέος,  κάναμε σήμερα το καθήκον μας στην  Ημέρα, τιμώντας την 78η Εθνική μας Επέτειο,  της 28ης Οκτωβρίου 1940.

με τη Σημαία (έγχρωμη)λίγο πρινΝ. Μπλέτσα, Μ. Κατσαγεωργίου, Ειρ. Καραδήμου, Αρ. Κατσαγεωργίου, Φ. Μπλέτσα, Κατ. Γιαννίτση, 28.10.2018εικαστικόμε τη Σημαίαrrem

Έξι λυγερόκορμες κοπέλες με τη υπέρλαμπρη φορεσιά της Σαρακατσάνας κράτησαν τη Σημαία του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου! Πίσω τους ακολούθησαν καμαρωτά λίγες δεκάδες παιδιών, όλοι τους  από τις χορευτικές μας ομάδες ντυμένοι Τσολιάδες. Ήταν μια εξαίσια εικόνα! Το ίδιο έγινε και στον Αλμυρό, όπου και εκεί, τέσσερις κοπέλες παρήλαυναν με την βλάχικη φορεσιά !

Να είμαστε όλοι μας καλά, και όσοι προετοίμασαν   την άψογη φετινή παρουσία μας στην παρέλαση της πόλης μας και όσοι βοήθησαν. Κυρίως όμως τα παιδιά μας να είναι καλά και οι νέοι μας.  Και του χρόνου!

 

FacebookTwitterGoogle+Share