Κοραή 79, Βόλος

Αφιέρωμα στον Γιώργο Θωμά

Γιώργος-Θωμάς

IMG_9856

Το περασμένο Σάββατο 18 Αυγούστου έγινε  στον Πλατανιά Πηλίου μια λιτή όσο και όμορφη  εκδήλωση,  αφιερωμένη στον λαογράφο, ιστορικό και συγγραφέα Γιώργο Θωμά. Την εκδήλωση οργάνωσε  ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών.

Η βράβευση αυτή, καθόσον υπήρξαν και άλλες κατά το παρελθόν,  αποτέλεσε ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική κοινωνία οφείλουν στο πρόσωπο του Γιώργου Θωμά. Στην εκδήλωση αυτή φωτίστηκαν οι πλευρές του πολύμορφου έργου του συμπατριώτη μας πνευματικού ανδρός, λαογράφου, ιστορικού και συγγραφέως, μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις καταξιωμένων ανθρώπων της καθημερινής πολιτιστικής, και όχι μόνον, δράσης, αλλά και βιωματικές ενθυμήσεις των συνεργατών και συνοδοιπόρων του στη λαογραφία, οι οποίοι τον γνώρισαν προσωπικά.

IMG_9847

Το πρόγραμμα της τιμητικής εκδήλωσης, εκτός από τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων του Συλλόγου Απανταχού Προμυριωτών Μαγνησίας κ.κ. Στάμου Κοντούλη, Κατερίνας  Παπακωνσταντίνου και του Γρήγορη Καρταπάνη, ερευνητή, αντιπροέδρου της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών,  περιελάμβανε  ομιλίες από τους Θανάση Σαμαρά, δημοσιογράφο, Κώστα Λιάπη, λαογράφο, ερευνητή και συγγραφέα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε  τιμητική πλακέτα από την πρόεδρο του  Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Πλατανιά «Η Σηπιάδα» κ. Γωγώς Σταθαράκου στη θυγατέρα του τιμώμενου, κυρία Μαγδαληνή Θωμά, φιλόλογο και  συγγραφέα, η οποία έκανε και το κλείσιμο της βραδιάς παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα βίντεο με τον Γ. Θωμά. Την εκδήλωση συντόνισε  η Μαρία Σπανού, ερευνήτρια τοπικής Ιστορίας και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Μάκης Μπαλής και ο πρ. Δήμαρχος Αργαλαστής κ. Μ. Γαϊτανάς.

Ακολούθησε μουσική βραδιά, σε παρακείμενα ταβερνάκια με μουσικό σχήμα, προσφορά του οικείου Συλλόγου.

 

FacebookTwitterGoogle+Share